donderdag 14 juli 2022

Ben nog even bezig met de materialen van afgelopen maanden.
Voor vandaag deze kaart.

Ik heb wat foto's genomen zodat duidelijk te zien is hoe ik hem gemaakt heb.
Ooit heb ik zelfklevende kleurplaatrollen bij de Wibra gekocht. Superhandig voor kinderen als ze aan het kleuren zijn omdat het papier niet steeds wegglijdt. Maar die kinderen zijn hier inmiddels volwassen en ................ ach dat kan ma ook wel gebruiken als maskeerpapier. 

Als je het op je papier plakt dan kun je het later weer verwijderen zonder je stempelpapier te beschadigen. En uh. vandaar dat je op de volgende foto's wel eens eendjes ziet verschijnen.

Werkwijze:
Snijd uit wit stempelpapier een vierkant van 13,5x13,5cm. Snijd uit maskeerpapier een cirkel van 9cm en plak deze in het midden van het stempelpapier. (Bewaar ook het gedeelte waar de cirkel uitkomt).
Trek met een zwarte fineliner (0,8) voorzichtig een zwarte cirkel rond het maskeerpapier.

Zet het papier aan de randen vast en bevestig daarboven op een mask stencil. Zet het stencil ook vast zodat het niet gaat verschuiven.

Kleur nu het papier met Distress inkt. Ik heb voor deze tumbled glass, scattered straw en spices marmalade Distress inkt gebruikt. Laat de kleuren in elkaar overlopen.
Haal het stencil en de cirkel eraf.

Plak nu het maskeerpapier waaruit de cirkel gesneden is op het stempelpapier zo zodat de middelste cirkel zichtbaar blijft.

En stempel nu met zwarte inkt de paardenbloem en een tekst.

Snijd nu het papier naar 13x13cm zodat de witte randjes eraf zijn.
Kleur de rand van het papier nog een beetje zwart met een stift.
Kleur de paardenbloem naar eigen inzicht.
Plak een zwart lintje (3mm) met een strikje aan de linkerkant. (Tip: Doe dit op het laatst. Misschien schiet je ergens met de zwarte stift uit. Dan plak je daar het lintje en is je uitschieter niet meer te zien.)
Plak het stempelpapier op een witte dubbele kaart van 14,5x14,5cm.

Veel succes als je dit gaat proberen!

Groetjes

Gebruikte materialen:
TC0898 - Tiny's border - Blowball
PS8125 - Tiny's Blowball
CS1091 - Vriendinnen en zo

Geen opmerkingen:

Buttons toevoegen