maandag 28 augustus 2023

Heb me dit jaar geregeld voor bepaalde online workshops opgegeven. Nu ook tussendoor even tijd om deze af te maken. Lijkt je dat ook wel wat zoek dan eens op het internet op cardmaker sumits. Je vind vast wel wat leuke video's/workshops (wel in het Engels).

Dit was een workshop waarin je zelf achtergrondjes kon maken met waterverf. Tja, had natuurlijk niet de materialen die zij in de filmpjes gebruikten dus ben aan de slag gegaan met Distress inkt.
En dat werkt ook prima naar mijn idee.


Voor de eerst heb ik de kleuren chipped sapphire, saltwater en scattered straw Distress inkt gebruikt.

Op het laatst zijn de "eilandjes"met een dun penseel en onverdunde chipped sapphire erop getekend.

Voor de bergen met zonsondergang zijn de kleuren aged mahogany, mustard seed Distrss inkt gebruikt. Voor de bergen rusty hinge, gathered twigs en ground espresso Distress inkt gebruikt. De zon is erin gemaakt door in het geel op die plek steeds met wat water met een penseel aan te brengen en dan de natte inkt met b.v. toiletpapier op te nemen. Deze zal dan steeds lichter worden.

In de derde zijn heel veel kleuren verwerkt. Had nog nooit bomen geschilderd. Viel me mee voor de eerste keer.
Lucht: worn lipstick en carved pumpkin Distress inkt.
Gras: mowed lawn, forest moss, rustic wilderness Distress inkt.
Bomen: fores moss en ground espresso Distress inkt.

Om de hele oppervlakte te kleuren verdun je dus de inkt. Dit laat je tussendoor goed drogen en daarna teken je met een kwast met een scherpe punt de bomen, eilandjes etc. erop met iets verdund of onverdunde kleuren.

Ach zo weer wat geleerd. En wie weet waar dit nog weer voor te gebruiken is in de toekomst.

Geen opmerkingen:

Buttons toevoegen